برنامه غذایی مناسب بارداری و کلسیم و اسید فولیک فراموش نشود

اخبار اقتصادی تغذیه مناسب مادر در دوران بارداری علاوه بر حفظ سلامت مادر، خطر کمبود وزن هنگام تولد نوزاد و اختلالات رشد و تکامل جنینی را کاهش می دهد مادر باید با توجه به وزن قبل از بارداری در دوران بارداری نیز از افزایش وزن مناسب حدود ۹-۱۲ کیلوگ برخوردار باشد این خوراکی‌ها، دان یبوست و تهوع بارداری است به این منظور مادر باردار باید غذایی روزانه خود را طوری اخبار بازار مسکن تنظیم کند که از تمام گروه های غذایی با رعایت تنوع، تناسب و تعادل مصرف کند گروه نان و غلات شامل انواع نان، برنج، ماکارونی، بیسکویت های ساده و غلات است مواد غذایی این گروه حاوی انرژی و ویتامینهای گروه ، مقداری آهن و پروتئین هستند که لازم است مادر برای تامین انرژی و برخی از مواد مغذی مورد نیاز خود و جنین از این مواد استفاده کند میزان توصیه شده برای اخبار اقتصاد جهان استفاده از این مواد غذایی ۷ تا ۱۱ واحد معادل یک کف دست نان، نصف لیوان برنج یا ماکارونی پخته و یا ۵ عدد بیسکویت ساده است گروه میوه ها و سبزی ها نیز انواع میوه و سبزی را شامل می شود سبزی و میوه تامین کننده ویتامین های و مقدار زیادی ویتامین های گروه و مواد هستند این گروه دارای مقدار زیادی فیبر غذایی هستند که تسهیل گوارش و جلوگیری از یبوست را سبب اخبار تولید و تجارت می شوند میزان توصیه شده از این گروه ۲ تا ۴ واحد از انواع میوه و ۳ تا ۵ واحد از سبزی ها است که هر واحد میوه برابر است با یک عدد میوه متوسط مانند سیب، پرتقال و … و هر واحد سبزی برابر با یک لیوان سبزی خام برگی شکل مانند کاهو و اسفناج یا نصف لیوان سبزی پخته یا خام شده است شیر، ماست، پنیر، کشک و نی پاستوریزه از جمله مواد غذایی گروه شیر و فراورده های آن هستند اخبار شرکت ها این گروه به دلیل داشتن پروتئین، کلسیم و برخی از ویتامین ها برای استحکام استخوان ها، دندان ها و سلامت پوست لازمند میزان توصیه شده هر واحد از این گروه برابر با یک لیوان شیر یا ماست، ۴۵ گ پنیر و … است گروه گوشت و فرآورده های آن، تخم مرغ، حبوبات و مغزها فندق، بادام، گردو و نیز انواع گوشت های قز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و مغزها فندق و بادام و … اخبار محمود احمدی نژاد را شامل می شود مواد غذایی این گروه نقش بسیار مهمی در تامین پروتئین و آهن مورد نیاز بدن دارند بر اساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ، در زمان بارداری به دلیل رشد جنین، خون سازی و افزایش سلول های قز خون، نیاز بدن به آهن افزایش می یابد و میزان توصیه شده از گروه گوشت و فرآورده های آن حداقل ۳ واحد که هر واحد از این گروه برابر با ۹۰-۶۰ گ اخبار برجام از انواع گوشت قز، مرغ یا ماهی یا ۲ عدد تخم مرغ، یک لیوان حبوبات پخته یا نصف لیوان انواع مغزها بادام، گردو و … است به منظور پیشگیری از تهوع صبحگاهی بهتر است غذایی مادر باردار به جای سه وعده در تعداد وعده های بیشتر و با حجم کمتر بر حسب تحمل مادر باردار تنظیم شود مصرف مقداری نان خشک، نان سوخاری یا بیسکویت نیم قبل از صرف صبحانه به کاهش تهوع ک می کند دونالد ترامپ بهتر است مادران وعده های غذایی را به آهستگی و در مدت زمانی حدود ۲۰ دقیقه صرف کنند همچنین بهتر است مادران تا حد اان از غذاهای نفاخ و حجیم آش و سوپها و نوشابه های گازدار کمتر استفاده کنند مصرف روزانه حدود ده لیوان مایعات مانند آب، چای کم رنگ و دوغ برای مادران باردار توصیه می شود زنان باردار بهتر است برای جلوگیری از یبوست از غذاهایی مانند نان سبوس عربستان دار سنگک میوه و سبزی های تازه و آلو در غذایی خود استفاده کنند مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین مانند پرتقال، لیمو، سبزی های تازه مانند گوجه فرنگی و … نیز غذا توصیه می شود از مصرف چای حداقل نیم قبل و ۲ پس از صرف غذا به منظور جلوگیری از کاهش جذب آهن خودداری شود

فعالیت های بدنی سبک مانند پیاده روی نیز برای حفظ سلامت و تسهیل زایمان برای زنان باردار لازم جنگ ایران و عربستان است منبع سلامتستان یک متخصص کودکان با اعلام اینکه مادران باردار دو برابر قبل از حاملگی نیاز به کلسیم دارند، گفت خانمها از پزشک خود بخواهند ویتامینهای قبل از بارداری را برای آنها تجویز کنند پروفسور حسین سلطان زاده با اشاره به نقش موثر فولیک اسید در خون سازی اظهار داشت فولیک اسید نوعی ویتامین است که کمبود آن در خانمها قبل از بارداری و نیز اخبار صنعت، معدن و بازرگانی در ماههای اول بارداری موجب آسیب و ضایعه لوله عصبی جنین و زایمان زود رس می شود بنابراین به خانمهایی که می خواهند باردار شوند توصیه می شود برای سلامت جنین در صورت عدم تغذیه مناسب از ملهای غذایی مربوطه استفاده نمایند استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با تاکید بر ضرورت دری املاح نظیر آهن افزود در دوران بارداری نیاز به آهن افزایش اخبار مسکن و عمران می یابد، زیرا بدن مادر نیاز بیشتری به اکسیژن دارد و اکسیژن به وسیله خون که قسمت اصلی آن از آهن ساخته می شود، حمل می گردد از طرفی جنین در اواخر دوران داخل رحمی باید از مادر آهن دری و در بدن خود ذخیره کند و در چند ماه بعد از تولد مصرف نماید با توجه به اهمیت آهن و اان عدم دری کافی آن از مواد غذایی برای اطمینان از رسیدن آهن کافی به بدن توصیه می شود مادران اخبار بورس باردار از ماه چها دوره بارداری از ملهای آهن استفاده کنند وی با اشاره به نقش امگا و امگا در سلامت مادر و جنین افزود نوع چربیهای موجود در شیر مادر به نوع تغذیه مادر گی دارد و اگر مادر در نوع چربی که مصرف می‌کند نکات لازم را رعایت کند فول شیر او متناسب تر می‌شود استفاده از اسیدهای چرب امگا و امگا می تواند بر عملکرد مغز جنین تاثیر گذار باشد هفته بورس کالا های اول بارداری و سه ماهه آخر زمانی است که دستگاه عصبی در حال شکل گرفتن است و نقش مهمی برروی اعصاب و آلرژی، آسم، بینایی، پرخاشگری، پیش فعالی، عصبانیت و نوزاد دارد سلطان زاده گفت یکی از مشتقات امگا است که برای تکامل مغز و رشد سلولهای عصبی و شبکیه چشم ضروری است در افزایش دور سر، قد و وزن و تکامل بینایی واعمال بینایی نیز موثر است نقش مشخصی در افزایش آینده نگر بازار هوش نوزادان دارد و در کودکی و جوانی نیز باعث می شود کمتر فشار خون بگیرند علاوه بر این کمبود می تواند به افسردگی بعد از زایمان نیز منجر شود شیرخواران نارس کمتری دارند به گفته این متخصص نوزادان و کودکان، کلسیم برای رشد استخوان و دندانهای جنین مخصوصا در هفته هشتم بارداری ضروری است مادر باردار در دوران حاملگی دو برابر زمان قبل از بارداری به کلسیم اخبار بیمه نیاز دارد وی همچنین با اشاره به عوارض کمبود ویتامینهای و افزود کمبود ویتامین می تواند منجر به نی استخوان و اختلال در رشد استخوانهای نوزادان شود و به همین جهت ملهای قطره ویتامین بعد از دو هفتگی توصیه می شود علاوه بر این از آنجا که بر اساس تحقیقات ی درصد از زنان تهران دچار کمبود این ویتامین هستند، مادران باردار نیز باید در این خصوص از خود مراقبت اخبار خودرو کنند که مبتلا به پوکی استخوان نشوند سلطان زاده در رابطه با کمبود ویتامین افزود کمبود ویتامین با عوارضی از جمله کاهش سرعت رشد کودکان، افزایش مرگ و میر و ابتلای کودکان به بیماریهای عفونی به ویژه سرخک، اسهال و عفونتهای دستگاه تنفسی است به طوریکه خطر ابتلا به عفونت و مرگ کودکان را به میزان تا برابر افزایش می دهد کمبود شدید ویتامین شبکوری ، آسیب قرنیه مقالات مدیران چشم به صورت گزروفتالمی خشکی چشم و نهایتا کوری مطلق را به دنبال دارد منبع مهر برای بسیاری از زنان باردار و مادران جوان این سوال مطرح است که مصرف آجیل در دوران بارداری و شیردهی چه تاثیراتی بر سلامت آن‌ها خواهد داشت آیا مصرف بی‌قاعده آجیل، می‌تواند بر سلامت جنین یا نوزاد تاثیر بگذارد؟ آیا مصرف بیش از اندازه آجیل سلامت مادر را تحت تاثیر قرار اخبار نفت و پتروشیمی می‌دهد و اثری بر شیر او به عنوان مهم‌ترین منبع غذایی نوزاد دارد یا خیر دکتر هاشمی، متخصص رژیم دانی در این باره توضیحاتی را به مخاطبان شهرزاد ارائه می‌کند جنین و نوزاد هم آجیل دوست دارند؟ تکامل مغز کودک با آجیل اسید‌های چرب، روغن و مواد مغذی موجود در دانه‌های روغنی و مغزهای مختلف موجود در آجیل از جمله ضروری‌ترین موادغذایی برای تکامل اخبار فرهنگ و هنر مغز کودکان است مغزهای موجود در آجیل علاوه بر تامین ویتامین‌های گروه و املاح و عناصر کمیابی حاوی موادی به نام پاریفارین هستند که می‌تواند تاثیر زیادی بر افزایش مقاومت بدن، بالا بردن توان دفاعی و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان شود

چگونه برای کودکان آجیل سرو کنیم اگر کودک زیر ۳ سال دارید و نمی‌خواهید او را از موادمغذی و ویتامین‌های گروه و دنیای بورس املاح محروم کنید، مغز دانه‌های مختلف و آجیل را به ک آسیاب، پودر کنید و برای کودکان‌تان سرو کنید بهترین شیوه برای سرو پودر آجیل برای کودکان زیر ۳ سال آن است که این پودر را با شیر کودک ترکیب کنید و آن را به صورت معجونی نه چندان غلیظ برای کودک آماده کنید این شیوه بهترین روش برای افزایش جذب و بلع راحت‌تر آجیل توسط کودکان است چرا که کودکان به دلیل کچاد توانایی‌هایی که دارند من است در بلع دانه‌های درشت‌تر آجیل دچار شوند یا حالت خفگی و تنگی نفس را تجربه کنند که برای سلامت آن‌ها خطرناک است توصیه ما این است که با ک پودر تهیه شده از آجیل و مغزهای مختلف برای کودکان حریره تهیه کنید و آن را به عنوان غذای کی یا میان وعده غذایی برای کودکان آماده کنید این نکته را جدی بگیرید نتایج تحقیقات محققان نشان وپارس می‌دهد زنان بارداری که در طول دوران بارداری بیش از اندازه آجیل مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به آسم و برخی اختلال‌ها و بیماری‌های تنفسی را در نوزاد خود بالا می‌برند بر اساس تحقیق دانشمندان هلندی، ۵۰ درصد نوزادان مادرانی که در دوران بارداری به طور روزانه از آجیل یا فرآورده‌های به دست آمده ازآجیل بدون و بیش از اندازه مصرف می‌کنند، احتمال ابتلا به آسم وسین در آن‌ها بالا‌تر است و این مسئله با علائم و نشانه‌هایی مانند خس خس سینه کودکان و تنگی نفس‌های شبانه در آن‌ها قابل تشخیص است کدام دانه روغنی برای کودکان مناسب نیست؟ یکی از دانه‌های روغنی که احتمال ابتلا به حساسیت را در کودکان بالا می‌برد، بادام زمینی است از این رو خانواده‌ها باید مراقب باشند تا زمانی که مطمئن نیستند کودک‌شان به بادام زمینی حاریا و مشتقات آن حساسیت دارد یا خیر، در رژیم غذایی کودک خود بادام زمینی را نگنجانند و دست کم مقدار اندکی از این دانه روغنی را به کودک بدهند و به مرور در طول ماه میزان آن را افزایش دهند تا کودک از خواص بادام زمینی که حاوی آنتی اکسیدان‌های طبیعی است و خاصیت ضدتب نیز دارد، بهره بگیرد در این شرایط اگر کودک به بادام زمینی آلرژی یا حساسیت نشان داد در این شرایط ثتوسا راحت‌تر و ساده‌تر می‌توانید با مشاوره پزشک آن را کنترل کنید با وجود این سرو بادام زمینی و گنجاندن آن در غذایی کودکان زیر یک سال ممنوع است جنین و نوزاد هم آجیل دوست دارند؟ از چه زمانی به کودک آجیل دهیم دکتر هاشمی، متخصص تغذیه بر این باور است که آجیل یکی از بهترین منابع تامین مواد و اسیدهای چرب و برخی ویتامین‌های مفید است که اگر به میزان سپ متعادل در غذایی روزانه کودکان وجود داشته باشد، می‌تواند میزان قابل ملاحظه‌ای انرژی به کودک منتقل کند از آنجا که بچه‌ها تا ۶ ماهگی باید از شیر مادر مصرف کنند و تا ۱ سالگی باید شیادر را در کنار یک غذای کی مصرف کنند بنابراین در این شرایط اان اضافه کردن آجیل به غذایی آن‌ها وجود ندارد اما از یک سالگی که کودک می‌تواند سر سفره بنشیند و توان جوییدن و ثنور بلع بهتری پیدا می‌کند، می‌توان آجیل و دانه‌های روغنی را به غذایی او اضافه کرد آجیل خام بخوریم یا آجیل بو داده؟ این نکته پرسش بسیاری از م است که از میان آجیل خام یا بو داده کدام یک خاصیت و غذایی بیشتری دارند آجیل خام بهترین انتخاب برای خانواده است و می‌تواند غذایی زیادی داشته باشد چرا که کمترین تغییر بر کیفیت آن‌ها اتفاق اده است زیرا وقتی شستان آجیل در معرض حرارت قرار می‌گیرد و ن یا ادویه به آن‌ها افزوده می‌شود می‌تواند موجب افزایش فشارخون و افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی ‌شود و از طرفی می‌تواند موجب بروز اختلال در تعادل آب بدن شود در حقیقت این تغییرات موجب می‌شود اسیدهای آمینه، آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های موجود در آجیل تحت تاثیر قرار بگیرند علاوه بر این، بودادن آجیل زنگان بر ترکیبات مغز‌ها و دانه‌های روغنی اثر می‌گذارد و مصرف آن موجب افزایش میزان قند خون شده می‌شود چقدر آجیل به کودک م یکی از عادت‌های بد ما ی‌ها این است که وقتی ظرف آجیل و تنقلات پیش رویمان باشد تا لحظه‌ای که آجیل موجود باشد به خوردن ادامه می‌دهیم و دقت نمی‌کنیم که مصرف آجیل نیز مانند دیگر خوراکی‌ها و موادغذایی باید به قاعده و اندازه باشد فسرب بهترین میزان برای مصرف آجیل یک مشت است و تفاوتی نمی‌کند که فرد بزرگسال یا سال باشد هر فردی متناسب با مشت ه خود می‌تواند آجیل مصرف کند و این قاعده برای کودکان نیز مشابه است باید توجه داشته باشیم که مصرف بی‌قاعده آجیل‌ها و دانه‌های روغنی می‌تواند موجب تجمع بیش از حد چربی در بدن و اضافه وزن شود بنابراین اگر این عادت از زمان کودکی در روند زندگی خکاوه بچه‌ها نهادینه شود مشکلات زیادی را برای آن‌ها به دارد یکی از دانه‌های روغنی که احتمال ابتلا به حساسیت را در کودکان بالا می‌برد، بادام زمینی است از این رو خانواده‌ها باید مراقب باشند تا زمانی که مطمئن نیستند کودک‌شان به بادام زمینی و مشتقات آن حساسیت دارد یا خیر، در رژیم غذایی کودک خود بادام زمینی را نگنجانند توصیه‌ای برای خانم‌های باردار گکیش دکتر هاشمی درباره نیاز خانم‌های باردار و شیرده به آجیل معتقد است ‌ «بار‌ها در این باره تذکر داده‌ام که زنان باردار نباید تصور کنند که بعد از بارداری نیاز به مصرف دوبرابر غذا دارند آن‌ها تنها باید ۳۰۰ کیلوکالری به میزان کالری مصرفی خود اضافه کنند که در طول بارداری دچار اضافه وزن و چاقی نشوند و بعد از زایمان برای کاهش وزن به زحمت نیفتند

بنابراین سصوفی این گروه که زنان شیرده نیز شامل آن‌ها می‌شوند باید متناسب با کالری مورد نیاز روزانه‌شان، آجیل در غذایی خود قرار دهند و به شرط آن‌که داردهای لازم را در این زمینه رعایت کنند می‌توانند هر روز آجیل بخورند بدون آنکه نگران اضافه وزن و ابتلا به مشکلات ناشی از آن باشند » منبع شهرزاد اگر قصد دارید صاحب فرزند شوید رعایت یک رژیم غذایی متعادل و مناسب بسیار کفرآور حائز اهمیت است پزشکان می گویند زنان باردار باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشند که اندکی بیشتر مواد غذایی داشته باشد تا نیازهای جنین را برآورده کند پزشکان توصیه می کنند زنان باردار باید حدود ۳۰۰ کالری بیشتر در روز غذا بخورند که به معنی فقط یک وعده اضافی است اما اگر از این بیشتر شود مادر را در معرض ابتلا به چاقی، دیابت و فشار خون بالا قرار می دهد وگردش و در چاق شدن نوزاد نیز موثر است سرسفره خانم‎های باردار، چی می‌گذرد؟ مهمترین غذاها برای یک زن باردار عبارتند از - پروتئین ها شامل تخم مرغ، گوشت، ماهی، شیر و فرآورده های لبنی - کربوهیدرات ها که فیبر و انرژی را تامین می کنند البته از مصرف آرد و شکر تصفیه شده باید خودداری شود و جای آن را غلات سبوس دار و میوه ها بگیرند - چربی ها شامل اسید چرب شمواد و سایر اسیدهای چرب ضروری که برای رشد مغز جنس جنین حیاتی هستند بنابراین تخم کتان، گردو، لوبیا، روغن زیتون و دانه سویا باید به رژیم غذایی مادران باردار افزوده شود - آهن مصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن مثل توت ها، تمشک، لوبیا، آناناس، کشمش، خا و مواد خوراکی حیوانی برای تامین آهن بدن مادر ضروری است - مصرف ویتامین نیز جذب آهن را در کالا4 بدن مادر پس از صرف غذا بالا می برد و توصیه می شود - کلسیم برای ک به رشد استخوان ها، دندان ها و فعالیت های حیاتی بدن جنین، مصرف کلسیم برای مادر در زمان بارداری ضروری است منبع م سالاری همه‌ خانم‌ها در طول بارداری چند کیلو چاق‌تر می‌شوند این اضافه وزن بر حسب استیل بدن، قد و وزن عادی افراد متفاوت است متخصصان معتقدند زن‌هایی که چند ماه قبل از بارداری گکوثر شاخص توده‌ی بدن آن‌ها بین و است، نوزادانی با وزن متعادل به دنیا می‌آورند مامان‌های آینده مصرف این مواد غذایی را محدود کنید در طول دوره‌ بارداری و در پی آن شیردهی لازم است که مادرها برای رفع نیازهای جنین و نوزاد به طور مرتب مواد مغذی کافی دری کنند اگر این مواد مغذی نامنظم و کم باشد جنین و سپس نوزاد دچار کمبود ویتامین، مواد و برخی از اسیدهای تاپیکو چرب امگا ۳ می‌شوند این عناصر و مواد مغذی تأثیر مستقیمی روی رشد سلول‌های مغزی کودک دارند در طول دوره‌ی بارداری و سپس شیردهی دری ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها برای پیشگیری از کمبود ویتامین کودکان لازم و ضروری است البته در این بین مواد غذایی دیگری نیز وجود دارد که برای خانم‌های باردار چندان مناسب نیستند در این مطلب قصد داریم کمی راجع به شرایط کلی سباقر بارداری توضیح م و بعد از آن مواد غذایی نامناسب برای خانم‌های باردار را بیان کنیم زن‌های باردار و اضافه وزن هر زن بارداری بر اساس نیازهای خود در دوره‌ی بارداری غذا می‌خورد خانم‌ها در دوره‌ی بارداری اضافه وزن پیدا می‌کنند که البته در همه‌ی خانم‌ها یکسان نیست به نظر می‌رسد که وزن نوزاد به وزن و شاخص توده‌ی بدن قبل از بارداری مادر مربوط سفارود می‌شود برای همین توصیه می‌کنیم خانم‌ها قبل از اقدام به بارداری وزن خود را کنترل کنند و اگر لازم باشد زیر نظر پزشک تغذیه رژیم بگیرند سعی کنید به طور مرتب قبل و بعد از بارداری به پزشک مراجعه کرده و تحت نظر باشید همه‌ی خانم‌ها در طول بارداری چند کیلو چاق‌تر می‌شوند

این اضافه وزن بر حسب استیل بدن، قد و وزن عادی افراد متفاوت است معمولاً خانم‌هایی پاسا که دوقلو باردار می‌شوند ۳ تا ۴ کیلوگ بیشتر چاق می‌شوند متخصصان معتقدند زن‌هایی که چند ماه قبل از بارداری شاخص توده‌ی بدن آن‌ها بین ۱۸٫۵ و ۲۵ است، نوزادانی با وزن متعادل به دنیا می‌آورند در ماه‌های اول بارداری یعنی سه ماهه‌ی اول به خاطر اینکه جنین رشد کمی دارد وزن خانم‌ها نیز دچار تغییر زیادی نمی‌شود سپس از ماه چها خانم‌ها از ۴ تا ۵ کیلو فاراک چاق‌تر می‌شوند در ماه‌های آخر که جنین بزرگ‌تر می‌شود مادرها چاق‌تر می‌شوند به طوری که در زمان وضع حمل تا ۱۲ کیلو گ وزن اضافه می‌کنند مامان‌های آینده باید توجه داشته باشند اگر وزن اضافه نکردند و حتی لاغرتر شدند باید حتماً به پزشک مراجعه کنند شما باید هر ماه دو مرتبه خود را وزن کنید توجه داشته باشید که صبح‌ها و با شکم خالی خودتان را وزن لکما کنید اگر دید که بیش از حد در حال چاق شدن هستید حتماً به پزشک خود مراجعه کنید مامان‌های آینده مصرف این مواد غذایی را محدود کنید - نوشیدن چای، قهوه، کوکاکولا و کلاً نوشیدنی‌های گازدار و کافئینه را محدود کنید - در مصرف سویا و محصولات تهیه شده از سویا احتیاط کنید؛ زیرا حاوی فیتواستروژن هستند که اان دارد روی جنین عوارضی ایجاد کند حداکثر یک مرتبه قجام در روز از این محصولات غذایی مصرف کنید و به طور کلی از مصرف مل‌های غذایی حاوی این مواد بپرهیزید - الکل و توتون را به طور کلی فراموش کنید زیرا خطر زایمان زودرس را بالا می‌برند و باعث می‌شوند نوزاد کم وزنی به دنیا بیاورید - مصرف کره و روغن را کاهش دهید - حو به مصرف جگر باشد توصیه می‌کنیم که از مصرف زیاد جگر بپرهیزید به خاطر اینکه حاوی میزان های وب زیادی ویتامین می‌باشد که اان دارد برای جنین خطرناک باشد - از مصرف غذاهای تند، پرادویه و یا خیلی چرب بپرهیزید - در مصرف محصولات غذایی شیرین، بیسکوییت، شیرینی‌جات، آب‌نبات، شکلات و غیره احتیاط کنید - مامان‌هایی که کلسترول بالایی دارند باید از مصرف مواد غذایی حاوی فیتواسترول مانند مارگارین بپرهیزند - مصرف رنگ‌های خوراکی توصیه نمی‌شود دریشمک - مصرف بادام زمینی و بادام هندی در بین خانم‌هایی که آلرژی غذایی دارند اان ابتلای آلرژی غذایی در کودکان را نیز بالا می‌برد هر کدام از شما دارای شرایط زیر هستید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا ‌ی غذایی ویژه‌ای برایتان تجویز کند - اگر در سن کمتر یعنی در دوره‌ی نوجوانی باردار شده‌اید - اگر منتظر دوقلو یا چند قلو هستید خانم‌هایی که منتظر چند فالوم قلو هستند معمولاً به میزان کافی غذا نمی‌خورند برای همین در معرض کمبود ویتامین قرار می‌گیرند

- اگر چند زایمان پشت سر هم و نزدیک داشته‌اید - اگر گیاه‌خوار هستید اان دارد که دچار کمبود ویتامین ، ویتامین ، آهن، ید و کلسیم باشید منبع تبیان تغذیه مناسب در دوران بارداری، بیشتر از هر زمان دیگری در زندگی یک زن حائز اهمیت است در حالی‌که وساپا نیاز به کالری تنها ۱۵ درصد افزایش می یابد نیاز به بعضی از مواد مغذی دو برابر می شود یک زن باردار، باید رژیم غذایی خود را به نحوی تغییر دهد که به این نیازها به خوبی پاسخ دهد غذایی مناسب برای زنان باردار زمانیکه خانمی از بارداری خود مطلع می شود، باید با پزشک خود و یا دیگر متخصصان سلامت، جهت تهیه غذایی مناسب برای خود و فرزندش مشورت کند هر زنی که خپارس برای بارداری ریزی می کند عادات غذا خوردن خود را مورد یابی قرار می دهد حتی قبل از تلاش برای باردار شدن او باید به درستی غذا بخورد که به غذایی ایده آل، مانند تلاش برای داشتن وزن مناسب دست یابد زنانی که لاغر اندام هستند اغلب نوزادانی با وزن کم به دنیا می آورند این در حالی است که زنانی که اضافه وزن دارند، خود در معرض خطر دیابت حاملگی هستند و فرزندانی خزامیا با وزن زیاد به دنیا می آورند و ذکر این نکته حائز اهمیت است که اغلب نوزادانی که با وزن خیلی کم و یا خیلی زیاد متولد می شوند، با مشکلات جدی مانند اختلالات تنفسی دست و پنجه ن می کنند در بخش اول از این مقاله دو قسمتی، به پیشنهاداتی در خصوص تغذیه خانم های باردار اشاره شده این نکات به شما خانمهای عزیز ک می کند که در این دوران چگونه از خود مراقبت کنید ساذری و به استقبال فرزند خود بروید راهنمای تغذیه در دوران بارداری، حد از افزایش وزن، برای خانم ها در وزن های مختلف، توصیه می شود افزایش وزن توصیه شده برای یک زن با وزن متوسط، ۱۱ تا ۱۶ کیلوگ، زنانی که با عنوان کم وزن شناخته شده هستند، حدود ۱۸ کیلوگ و برای زنان دارای اضافه وزن از ۶٫۸ تا ۱۱ کیلوگ می باشد توجه داشته باشید که زنان با وزن اضافه نباید در دفرا دوران بارداری اقدام به کم کردن وزن نمایند زیرا با انجام این کار جنین خود را در معرض خطرات متعدد قرار خواهند داد موضوع افزایش وزن برای همه اتفاق نمی د، برای برخی از خانم ها طبیعی است که در سه ماهه اول اضافه وزن نداشته باشند بعد از آن یک زن سالم با وزن ایده آلی که قبل از حاملگی داشته هر هفته باید ۴۵۰ گ بدست آورد زنان کم وزن باید کمی بیشتر از این مقدار سخوز و زنان دارای اضافه وزن نیز باید مقداری کمتر از آن را در هر هفته بدست آورند اکثر زنان باید حدود ۳۰۰ کالری به منظور محافظت از رشد جنین به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنند اضافه کردن این میزان کالری، از ماه چها به بعد، ضرورت دارد غذاهایی که تا ۳۰۰ کالری اضافی به شما می دهند عبارتند از دو و یک دوم فنجان شیر کم چرب و یک ساندویچ که مخلفاتی همچون ۸۵ گ دفارا مرغ بدون چربی و یا یک تخم مرغ با دو برش نان تُست را شامل می شود دری پروتئین برای یک زن باردار ضروری است که روزانه ۲۵ گ بیشتر از همیشه پروتئین دری کند به عنوان مثال میزان پروتئین در یک و یک دوم فنجان شیر ۱۲ گ و در ۶۰ گ گوشت پخته شده ۱۴ گ است اما لازم است بدانید برخی مطالعات نشان می دهد مصرف بیش از حد پروتئین برای جنین زیان آور است و باعث تاخیر در شاراک رشد جنین و یا تولد نوزاد نارس می گردد برای دری این مقدار پروتئین می توان غذاهای غنی از پروتئین، مانند گوشت قز بدون چربی، مرغ و ماهی را مصرف کرد

این موارد همچنین منابع خوبی از ویتامین های گروه ، آهن و مواد هستند علاوه بر این ها تخم مرغ، پنیر، غلات و حبوبات نیز می توانند پروتئین لازم برای بدن مادر را تامین کنند گیاهخوارن می توانند با خوردن شیر حتوکا و تخم مرغ پروتئین مورد نیاز را بدست آورند؛ اما کسانی که فقط از گیاهان تغذیه می کنند باید برای داشتن غذایی مناسب با یک متخصص تغذیه و سلامت مشورت های لازم را انجام دهند دری کلسیم یک زن باردار روزانه به ۱۰۰۰ میلی گ کلسیم نیاز دارد تامین کلسیم، برای زنان زیر سی سال دارای اهمیت بیشتری است از بهترین منابع کلسیم می توان به شیر و محصولات لبنی کم چرب خرینگ اشاره کرد یک فنجان شیر حدود ۳۰۰ میلی گ کلسیم را روزانه به زن باردار می رساند و تقریبا یک سوم راه برای رسیدن به ۱۰۰۰ میلی گ به آسانی طی می شود ۳۰ گ پنیر حاوی ۲۴۰ میلی گ و یک دوم فنجان ماست حاوی ۲۳۰ میلی گ کلسیم می باشد دیگر منابع مناسب عبارتند از شیر سویا و برنج، تن ماهی، آجیل و سبزیجات دارای برگ سبز اگر شما نمی توانید شیر بخورید و یا از دوست داران شکف آن نیستید، خوردن دو فنجان لوبیای پخته، ۱۱۵ گ کنسرو ماهی قزل آلا، ۳ فنجان عصاره کلم بروکلی پخته شده، سه چها فنجان بادام و یا دو و یک چها فنجان سویا، می تواند دیگر منابع تامین کننده کلسیم بدن یک زن حامله به حساب آیند لازم به ذکر است اگر پزشک شما مل های کلسیم را به شما توصیه کرده است فراموش نکنید که برای افزایش جذب بهتر و کاهش ناراحتی های روده ای آنها دسانکوح را به غذا مصرف نمایید دری آهن مقدار آهن مورد نیاز یک زن باردار نیز در این دوران دو برابر می شود مثلا از روزی ۱۸ میلی گ به روزی ۲۷ میلی گ تغییر می کند این به خاطر این است که حجم خون مادر دو برابر شده و همچنین جنین باید آهن مورد نیاز برای روزهای آخر را در همین ماه های اول ذخیره کند غذاهای غنی از آهن عبارتند از گوشت قز، ماهی، ماکیان، نان غنی شده و پلاسک غلات، حبوبات، تخم مرغ، میوه های خشک و سبزیجات دارای برگ سبز در نظر داشته باشید هر چند یک رژیم غذایی مناسب حدود ۱۲ تا ۱۵ میلی گ آهن را روزانه به مادر می رساند اما اگر منابع ذخیره سازی آهن در یک زن به هنگام بارداری رو به کاهش باشد او در خطر کم خونی است اکثر زنان در این دوران نیاز دارند که مل های آهن را مصرف نمایند خوب است برای جذب بهتر، این مل ها کنار قپیرا وعده های غذایی و به مایعاتی غیر از قهوه، چای و شیر که جذب را کاهش می دهند خورده شوند دری فولیک میزان کافی فولات یا اسید فولیک که به عنوان ویتامین ۹ نیز شناخته می شود، برای جلوگیری از نقص های هنگام تولد به خصوص موارد مربوط به مغز و نخاع مانند اسپینا وضعیتی که در آن ستون فقرات به طور طبیعی شکل نمی گیرد بسیار موثر است تخمین زده می شود حدود ۵۰ تا ۷۰ چکارم درصد این نقائض با مصرف اسید فولیک در دوره باروری قابل پیشگیری است میزان فولات مجاز توصیه شده در رژیم غذایی برای زنانی که باردار نیستند ۴۰۰ میکروگ، زنان باردار ۶۰۰ میکروگ و در دوران شیردهی ۵۰۰ میکروگ توصیه شده است بسیاری از زنان به خصوص آن عده که قرص های جلوگیری از حاملگی مصرف می کرده اند دارای سطوح پایینی از فولات هستند ضروری ترین زمان برای شاوان مصرف فولات هفته چها تا ششم اول بارداری است زمانیکه عصبی مرکزی جنین در حال شکل گیری است بنابراین اکثر پزشکان به زنانی که برای باردار شدن ریزی می کنند مل هایی را پیشنهاد می کنند منابع غذایی موثر در دری فولات عبارتند از سبزیجات دارای برگ سبز، آب پرتقال، عدس، نخود و لوبیا، مارچوبه، آرد غنی شده و پاستا درباره سدیم گذشته به زنان باردار توصیه می شد قشهد مصرف ن را برای جلوگیری از خطر ابتلا به مسمویت تا حد اان کاهش دهند هر چند شواهدی در رابطه با این مساله موجود نیست، اما ظاهراً کاهش ن از مسمویت جلوگیری می کرده و یا آن احتمال بروز آن را کم می کرده است

با اینکه نیاز یک زن به سدیم در این دوران افزایش می یابد ولی بر خلاف انتظار، در اغلب موارد مصرف ن اضافی لازم نیست درباره مل های ویتامین دانشمندان وایران معتقدند که زنان در دوران بارداری باید مل های فولات و آهن را مصرف کنند اما دیدگاه های مختلفی برای اینکه آیا لازم است از مل های دیگری نیز استفاده شود یا خیر وجود دارد بیشتر پزشکان بر این باورند که یک رژیم غذایی متعادل، که انواع مواد غذایی با مقادیر توصیه شده را شامل شود، تمامی نیاز ها را برطرف خواهد کرد در حالیکه بعضی از آنها برای اطمینان بیشتر، مل کرازی مولتی ویتامین را نیز تجویز می کنند درباره الکل الکل، بیشترین آسیب را خصوصاً در هفته های اول بارداری به جنین وارد می کند زنانی که در روز، یک یا دو لیوان الکل می نوشند، معمولا دارای فرزندانی با سایز کوچک تر از حد معمول هستند بزرگترین خطر نوشیدن الکل در دوران اول بارداری این است که ریسک به دنیا آوردن نوزادی با سند الکل جنینی را افزایش می دهد گپارس این بیماری مجموعه ای از نقص های مادرزادی مانند عقب ماندگی ذهنی، ناهنجاریهای صورت و قلب، کوچکتر بودن سایز سر نسبت به حد معمول و رشد کُند اندام های بدن را شامل می شود در کنار آن توصیه می شود از استعمال سیگار و دیگر دخانیات نیز به شدت اجتناب شود درباره کافئین مطالعات اخیر نشان داده است، احتمال سقط جنین و یا تولد نوزادانی با وزن غیرطبیعی در مادرانی سغرب که بیشتر از ۱۵۰ میلی گ کافئین در روز را از طرق مختلف جذب کرده اند، بیشتر است برخی مدارک نشان می دهد خوردن بیش از حد کافئین رشد جنین را به تاخیر می اندازد البته در بعضی موارد هنوز رابطه ای بین خوردن این ماده و به دنیا آمدن نوزادان ناقص و نارس به دست نیامده، اما از آنجا که اکثر این مشکلات به کافئین ربط پیدا کرده است، انجمن رژیم غذایی به منظور اطمینان آکنتور بیشتر، به زنان باردار توصیه کرده که عاقلانه است مصرف این ماده را به کمتر از ۳۰۰ میلی گ در روز کاهش دهند مقدار میانگین کافئین موجود در یک فنجان قهوه حدود ۲۰۰ میلی گ و یک فنجان چای ۱۰۰ میلی گ است درباره جیوه جیوه را می توان یک آلاینده زیست محیطی و یک سم شناخته شده برای انسان معرفی کرد زنان باردار و زنانی که من است باردار شوند باید از خوردن ماهی واحصا های بزرگ با عمر طولانی پرهیز کنند این ماهی ها عبارتند از شاه ماهی، کوسه، شمشیر ماهی و ماهی تن اگر به سلامت خود و نوزادتان اهمیت می دهید، رعایت این نکات در این زمینه به شما ک می کند با این وجود، می توانید به منظور تغییر در عادات غذایی، با پزشک خود مشورت کنید منبع سلامت نیوز


برنامه غذایی مناسب بارداری و کلسیم و اسید فولیک فراموش نشود